Deze oude emaille maatbeker werd vroeger veel gebruikt om allerlei soorten etenswaren af te meten. Zo verspilde men nooit te veel etenswaren.

 

Op de rand van de bovenkant zitten een aantal beschadigingen. Aan de binnenkant is een del van de tekst wat verweerd in de loop der jaren. Op de zijkanten zitten een aantal krassen en een lichte beschadiging. Op het voetjes zit aan de bovenkant een aantal kleine beschadigingen. 

 

Merk: Edy.

Deze oude emaille soeptarine/serveerschaal is perfect voor speciale gelegenheden. Zo houdt u gemakkelijk uw heerlijke zelfgemaakte soep of gerecht warm op tafel. Het ziet er ook nog eens chique uit! 

 

Het heeft één hele kleine beschadiging aan het handvat van het deksel en één hele lichte beschadiging aan de rand. 

 

Hoogte: 11 cm. (zonder deksel)

Doorsnede: 23 cm.

Koperen gasbrander

€ 19,50

Koperen gasbrander

€ 19,50

Merk: Sievert

 

Afmetingen:

Lengte: 22 cm. 

Hoogte: 14 cm.

(De lengte is vanaf het einde van het handvat tot aan de voorkant van de schoorsteen opgenomen.)

 

Wij weten niet zeker of deze gasbrander echt functioneert. Normaal gesproken worden deze gave gasbranders als ter decoratie aangeschaft. 

Een wijwaterbakje is een vaatje waar wijwater in huis werd bewaard. Dit werd aan de muur gehangen, meestal vlak bij dede deur waar je wegging. Zodat je bij binnenkomst in deze kamer, enkele vingers in het wijwaterbakje kon dopen en zo (wel met schone handen) een kruisteken maakte: het wijwaterkruisje.

 

Dit item werd tot in de jaren 70 van de vorige eeuw veel gebruikt bij de meeste Katholieke families. Op de meeste plekken in huis hing er wel een vaatje. Sindsdien is deze samen met het kerkbezoek jammer genoeg achteruitgegaan in Nederland. Het is nu ook een object voor verzamelaars geworden en soms kom je ze ook in bepaalde (religieuze) musea tegen.

 

Er zit wat aanslag aan de binnenkant van dit wijwaterbakje.  

Dit doosje bevat 7 lepels.

 

Merk: Gero Zilmeta

Afmetingen van het doosje:

Lengte: 27 cm.

Breedte: 14 cm.

Hoogte: 3,5 cm.

Dit doosje bevat 6 vorken.

 

Merk: Kobold

Afmetingen van het doosje:

Lengte: 26 cm.

Breedte: 15 cm.

Hoogte: 3 cm.