Let op: wij hebben een stukje plastic folie om de leesplankjes gedaan. Zo blijven de plaatjes langer mooi. U kunt er voor kiezen om de folie eraf te halen, zodra u de leesplank in huis heeft. 

Nieuw toegevoegd!

Oude leesplank Aap Noot Mies 1940

€ 55,00
Nieuw toegevoegd!

Oude leesplank Aap Noot Mies 1940

€ 55,00

Dit ´verbeterde leesplankje´ is gebruikt bij
Hoogeveen's verbeterde leesmethode. Er zijn niet heel veel veranderingen aangebracht toen der tijd, behalve de kleur. 

 

Deze leesplank komt uit de periode tussen 1940 en 1949.

Deze leesplank heeft wat beschadigingen bij een aantal plaatjes. Voor de rest is het in een mooie staat. 

 

 

Nieuw toegevoegd!

Oude leesplank Aap Noot Mies 1961

€ 40,00
Nieuw toegevoegd!

Oude leesplank Aap Noot Mies 1961

€ 40,00

Deze oude leesplank is net een beetje anders dan de rest. Deze leesplank is gemaakt van geperst hout. Dit leesplankje is uitgegeven in de periode 1961 tot en met 1968.

 

Sommige van deze leesplankjes hadden ook een ander letertype. De lettertype van dit leesplankje werd vervangen omdat men dit handiger vond, in verband met het leren lezen en schrijven. Vooral de letter 'A' en de letter 'G' werden op deze manier gemakkelijker gemaakt. Dit lettertype moest wel zoveel mogelijk aansluiten bij de lettervormen die in het schrijfonderwijs werden gebruikt. Een aantal van deze letters werden daardoor ook de 'schrijfbare letters' genoemd. 

 

Deze leesplank heeft drie kleine beschadigingen/vlekken op de onderkant.

Nieuw toegevoegd!

Oud Katholieke leesplankje 1910

€ 34,50
Nieuw toegevoegd!

Oud Katholieke leesplankje 1910

€ 34,50

F.E. Becker, pseudoniem voor Frater Euthymius Bekker ontwierp dit plankje in navolging van Hoogeveen. Dit leesplankje werd uitgeven door Het Rooms-Katholieke Jongensweeshuis in Tilburg. Later werd dit door vele Katholieke gebruikt.


Becker's leesplankje werd vanaf 1910 bij de leesmethode 'ik lees al' gebruikt, omdat veel katholieke scholen hun lesmethode en spullen bij Het Rooms-katholieke Jongensweeshuis bestelden werd er vaak gesproken over het Katholieke leesplankje. Dit klopt eigenlijk niet helemaal. Dit plankje had neutrale woordjes en werd ook regelmatig door vele openbare scholen gebruikt. Wel stonden er in de leesboekjes zinnetjes met een katholieke boodschap. 

 

Dit oude leesplankje heeft wat lichte beschadigingen aan de zijkanten van de plaatjes. Dit leesplankje komt ongeveer uit 1910

 

Deze leesplank heeft meerdere beschadigingen aan de plaatjes. 

Nieuw toegevoegd!

Oud Katholieke leesplankje 1954

€ 75,00
Nieuw toegevoegd!

Oud Katholieke leesplankje 1954

€ 75,00

F.E. Becker, pseudoniem voor Frater Euthymius Bekker. Ontwierp de versie uit 1905. Deze uitvoering uit 1954, is een bewerking van onder andere ´de bewerkers´ (jonge fraters) waar
frater Caesaris Mommers ook bij hoorde.

 

De uitgever van dit plankje was Het Rooms-Katholieke Jongensweeshuis in Tilburg.
In 1958 werd de naam veranderd in
´Uitgeverij Zwijsen Tilburg´.

 

Dit leesplankje is nog in een hele mooie staat. 

Dit leesplankje werd vroeger gebruikt om thuis woordjes te leren lezen. Samen met een lesboekje van de uitgever ´Ik leer thuis lezen´. Dit leesplankje heeft op de achterkant extra oefeningen om de tafels te leren. Dit leesplankje komt ongeveer uit het jaar 1936. Dit leesplankje heeft een paar pen krassen en wat lichte beschadigingen op het plankje. 

 

Let op: Dit leesplankje is van geprofileerd karton gemaakt.