Deze oude leesplank is net een beetje anders dan de rest. Deze leesplank is gemaakt van geperst hout. Dit leesplankje is uitgegeven in de periode 1961 tot en met 1968.
Sommige van deze leesplankjes hadden ook een ander letertype. De lettertype van dit leesplankje werd vervangen omdat men dit handiger vond, in verband met het leren lezen en schrijven. Vooral de letter 'A' en de letter 'G' werden op deze manier gemakkelijker gemaakt. Dit lettertype moest wel zoveel mogelijk aansluiten bij de lettervormen die in het schrijfonderwijs werden gebruikt. Een aantal van deze letters werden daardoor ook de 'schrijfbare letters' genoemd.
F.E. Becker, pseudoniem voor Frater Euthymius Bekker ontwierp dit plankje in navolging van Hoogeveen. Dit leesplankje werd uitgeven door Het Rooms-Katholieke Jongensweeshuis in Tilburg. Later werd dit door vele Katholieke gebruikt.
Becker's leesplankje werd vanaf 1910 bij de leesmethode 'ik lees al' gebruikt, omdat veel katholieke scholen hun lesmethode en spullen bij Het Rooms-katholieke Jongensweeshuis bestelden werd er vaak gesproken over het Katholieke leesplankje. Dit klopt eigenlijk niet helemaal. Dit plankje had neutrale woordjes en werd ook regelmatig door vele openbare scholen gebruikt. Wel stonden er in de leesboekjes zinnetjes met een katholieke boodschap.
Dit oude leesplankje heeft wat lichte beschadigingen aan de zijkanten van de plaatjes. Dit leesplankje komt ongeveer uit de jaren 60.
Dit leesplankje werd vroeger gebruikt om thuis woordjes te leren lezen. Samen met een lesboekje van de uitgever ´Ik leer thuis lezen´. Dit leesplankje heeft op de achterkant extra oefeningen om de tafels te leren. Dit leesplankje komt ongeveer uit het jaar 1936. Dit leesplankje heeft een paar pen krassen en wat lichte beschadigingen op het plankje.
Let op: Dit leesplankje is van geprofileerd karton gemaakt.