Nieuw toegevoegd!

Hand koffiemolen KyM

€ 19,50
Nieuw toegevoegd!
Nieuw toegevoegd!

Hand koffiemolen KyM

€ 19,50

Deze koffiemolen heeft alleen wat krasjes op de achterkant. Het laatje is in een mooie staat en maalt goed. Deze koffiemolen stamt ongeveer uit de jaren 50.

 

Deze handkoffiemolen functioneert naar behoren.

 

Misschien leuk om te weten:

 

Kissing & Möllmann kregen vanaf 1872 landelijke bekendheid door het produceren van koffiemolens. In 1894 hadden Kissing & Möllmann 120 medewerkers en produceerden zo'n 200.000 koffiemolens per jaar. Het bedrijf was de grootste fabriek die koffiemolens maakten in Duitsland. K&M was in die tijd ook het eerste bedrijf dat (bedrukte) metalen koffiemolens produceerde. Jaren later werden ze eigenaar van een walserij en een aantal jaren daarna hadden ze nog een aantal bedrijven erbij.

 

De commissiehandel werd door de eerste wereldoorlog sterk beperkt en bereikte ze daarna niet meer het juiste niveau die zij normaal gesproken handteerde. Helaas werd de commissiehandel helemaal stopgezet in 1963. 

 

Het bedrijf overleefde de wereldwijde economische crisis in 1920/1930 en overleefden ook de tweede wereldoorlog. Jammer genoeg was dit niet genoeg en moesten ze in 1980 een faillissement aanvragen en stopte het bedrijf volledig. 

 

Eind 2013, werd in het Iserlohn Museum, een koffiemolenruimte met tentoonstellingen van de firma Kissing & Möllmann ingericht.

Deze oude hand koffiemolen heeft een lichte beschadiging aan de zijkant van de gleuf bij het laatje. Op de achterkant zitten een aantal krassen. Op de linkerhoek ziten een paar hele kleine plekjes. Op de linkerkant zit wat roest op de bovenkant. Dit heeft geen invloed op het sluiten van het klepje.

 

De koffiemolen functioneert naar behoren. 

Deze oude koffiemolen heeft een paar lichte beschadigingen op de rand bij het gemaal. Aan de bovenkant zitten een paar beschadigingen. Op de achterkant zitten een aantal krassen. Op de rand van de onderkant zitten ook een aantal beschadigingen. Er mist helaas een viltje aan de onderkant. 

 

Deze koffiemolen functioneert naar behoren.

Let op: Deze hand koffiemolen functioneert niet goed meer. Maar het staat ontzettend leuk in een landelijke keuken of op een kast in een hobbykamer.

 

Deze oude hand koffiemolen heeft wat roest aan het laatje. Je moet het laatje goed dicht duwen zodat het goed sluit. Het heeft aan de bovenkant wat roestplekjes bij het gemaal. Aan de onderkant bij het laatje zitten een paar lichte beschadigingen. Op de rechterkant zit een beschadiging. Op de linkerkant zitten aan de onderkant een paar kleine beschadigingen. Aan de achterkant zitten een aantal krassen en beschadigingen. Aan de onderkant zitten een aantal kleine beschadigingen.